giovedì 14 aprile 2011

MERCOLEDI' SPAGHETTI.......e PESCE il G. e nonna ivana in CUCINA

Una cucina non impegnativa, abbastanza veloce, in tandem, oggi...senza battibecchi...ci siamo alternati, per non ...pestarci i piedi!
Il G. prepara il suo ragù di tonno, che come il solito...non è mai come il mio...devo ammetterlo...è migliore!
SPAGHETTI al  RAGU'  di  TONNO   del  G.



Che cosa ci metti?
Tonno e cipolla!
Soltanto?
Prezzemolo, aglio, pomodori!
Come il solito non me la racconti giusta!!!
Io non la devo mica fare per gli altri (per il blog,  non gli va proprio giù la mia mania di fotografare...solo per gli altri, dice lui!)...e non dico come faccio!!!

Fografo il piatto e il ragù quando lui non se ne accorge!

VERDESCA alla  PIASTRA
Io intanto ho scongelato, lavato e messo a riposare con succo di limone le braciole di ventresca di squalo


400  g  di verdesca 
mezzo limone, succo,
3  cucchiai di pane bianco raffermo grattugiato
1  cucchiaio di prezzemolo tritato
1   cucchiaino di salamoia bolognese



Asciugare i pezzi di verdesca e premerli dalle due parti nel miscuglio di pane, prezzemolo, salamoia
 Scaldare la piastra antiaderente, fare cuocere 5 minuti per parte




Servito con cavolo cappuccio lessato, pomodoro e insalata




Ho seminato il prezzemolo, ma ancora non sono spuntate foglioline...soltanto l'Iris è fiorito rigogliosamente e ha un profumo inebriante


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14 commenti:

Empress Bee (of the high sea) ha detto...

well okay, it's prince spaghetti day there too! and honey i do not know what cavolocappuccio is. that is the translated word. not sure.

i maj'd today! didn't win for the day but had a really good time!

please tell g that his dish looks so good!

smiles, bee
xoxoxoxoxo

Traveling Bells ha detto...

Ciao Ivana!

I have the kitchen alone...no help from Dick, but he does lots of other things.

We are still waiting on our irises to bloom. At least the stalks are up. Soon we shall see those beautiful blooms...I hope!

Hope you are feeling better. Big hugs, honey...

The Social Frog ha detto...

Wow, I can't imagine ever eating shark, I do love to watch them though and research them. I am not a fish eater of any kind though really, not a fan of the taste. Have a wonderful day! Hugs :)

ivana ha detto...

Ciao carissima Bee!!!
Sorry: cavolo cappuccio, two words = white cabbage!!!
G.'s spaghetti always are tasty!!!
I'm sure you enjoy the game, but much more the nice company of the gals! Have a great Thursday Canasta day..and a tasty lunch!!!
We have a bit cooler now, but I enjoy the day!!!

See you!!!

Smiles!!

xoxoxoxoxo

ivana ha detto...

Ciao carissima Sandy!!!
I'd want that G. were more interested in other things...like Dick!!!! Sigh!!!
I watched each day the iris plants...no stalks, then they grew up and bloomed all together, and their smell is intense, inebriating!
Have a great Thursday!!!
Smiles!!!

xoxoxoxoxoxo

ivana ha detto...

Cara Roseann!!!
Thank you!!!
The taste of the blue shark is not so stark, if you hold it in a marinade with lemon juice, then wrapped with bread and herbs...the taste is delicate!!!
Everyone has his own habits!

Have a lovely Thursday!!!

Puddin ha detto...

Quel iris è fenomenale. I nostri stanno spuntando ora e sto aspettando quelli marroni e quelli gialli. Poi li fotografo! Buona giornata da ponente con un abbraccio, P

PS: ma la ricetta non te la molla proprio? Io non sono capace fare quel sugo e a noi piace un sacco! Se chiedo per favore al G?

ivana ha detto...

Ciao Paula!!!
Magari vieni qui e ti faccio assistere all'operazione ragù di pesce o di frutti di mare...a me non mi vuole!!!!
Paula, vedi come ora conosci la macchinetta? Te l'avevo detto che fotografare è bello e anche tu ti stai divertendo!
Qui cielo grigio...ho fatto la passeggiata questa mattina, così se piove sono a posto, la ginnastica del giorno è importante!!!
Un abbraccio dal Levante!!!

Paul ha detto...

Wow, two good dinners. I tried shark once but it was rubbery and hard to chew. I'm going out later today to hit some golf balls. It's that time of year and I can't wait to get on the golf course.My family has gone to Windsor one for AmyLynn's therapy and two my mother wants to buy a spring coat so I'm by myself again. Oh well. Have a great day Ivana.

Paul

ivana ha detto...

Ciao Paul!!!
One dinner: first we eat spaghetti, then fish and veggies!
This belly of blue shark, like thunfisch, is absolutely not hard, it's very tender and delicate, I needed only 8 minutes for cooking!!!

Have a great Thursday!!!

"Lois Grebowski" ha detto...

I've never tried shark... Hank cooks, but he prefers that I cook. Tomorrow I'm thinking about some pasta with seafood. We'll see how far that craving goes.

ivana ha detto...

Ciao Lois!
G. is a specialist for pasta with seafood...tasty and creative!!!
Have a lovely afternoon!!!

See you...hugs!!!

Empress Bee (of the high sea) ha detto...

ahhh! white cabbage! thank you. and i like shark, to me it has the texture of meat, not so flaky as other milder fish (which i also like)!

smiles, bee
xoxoxoxoxo

ivana ha detto...

Ciao carissima!!!

We like fish, this shark is very delicate!

Thank you!!!

Hugs!!

xoxoxoxoxo