lunedì 2 febbraio 2009

Fusilli salsiccia e piselli



Fusilli e avanzi!
Il G. sviluppa i suoi menu postdomenicali con avanzi svariati....e degni di nota, visto che sono poi graditi anche al mio palato!

Io me li trovo nel piatto senza fronzoli, su un servizio all'americana sul tavolo di cucina, rigorosamente a mezzogiorno, senza discorsi e descrizioni.
"Che ragù hai messo stavolta?" cerco di sapere,
"Piselli dal freezer, due cucchiai, mezza cipolla, uno spicchio d'aglio, tre pomodorini ciliegia!"
"C'è anche della carne, vedo, da dove l'hai presa?"
"Ho sbriciolato un pezzo della salsiccia grigliata rimasta!" gli ho tirato fuori di bocca!
Guarda un po', mica male!
Veloce, colorato...gustosissimo, c'era pure un pizzicore giusto di peperoncino!!!!

4 commenti:

Empress Bee (of the High Sea) ha detto...

ivana dear you can sure "make a mountain from a molehill"!!! tell me if you understand this. it means make a lot from a little.

smiles, bee
xoxoxoxoxoxoxoxo

ivana ha detto...

Oh!!!
my dear...I understand!!!!
It's exactly like that!
It is also a pleasure inventing something with a little..Buona giornata a te!
Un abbraccio!
xoxoxoxoxoxox

Paul F. Pietrangelo ha detto...

Buon pomeriggio my friend Ivana. I hope that you are enjoying my blog about my cruise. I'm enjoying writing it. By the way that dish looks delicious just like the ones we had on the ship. I'm so hungry right now I'm going to my lunch now. See you soon.

Paul

ivana ha detto...

Ciao Paul!
I read your reportage, and I'm enjoying all your impressions and emotions! I do like your enthusiasm in writing! I'll read every day!!!!
Thanks, so I can better english, your writing is plain and correct!
How are you and Marylou now? Are her vacations out?
And your daughter? Have you cooked sauce enough for her?
Ciaooo!!!
Buon pomeriggio!